P-PROM - Poslovni programi

Što je ERP sustav?

Naslovna Blog Poslovni programi (ERP)
Muškarac sjedi u uredu i gleda svoje bilješke

Informacijske i komunikacijske tehnologije postale su glavne komponente konkurentske strategije mnogih poduzeća i svoje funkcionalnosti objedinjuju pod zajedničkim nazivom ERP.

Napredak informacijske tehnologije, ekspanzija interneta i elektroničkog poslovanja, kao i sve veća globalna konkurencija učinili su uspješno poslovanje težim nego ikad prije. Kako bi ostali uspješni i bili konkurentni, menadžeri proizvodnih i uslužnih organizacija moraju koristiti tehnologiju za poboljšanje protoka informacija, smanjenje troškova, pojednostavljenje poslovnih procesa, ponudu raznovrsnih proizvoda, uspostavljanje veza s dobavljačima i smanjenje vremena odgovora na potrebe i očekivanja kupaca.

 

Informacijske i komunikacijske tehnologije postale su glavne komponente konkurentske strategije mnogih poduzeća i svoje funkcionalnosti objedinjuju pod zajedničkim nazivom ERP (planiranje resusrsa poduzeća, engl. Enterprise Resource Planing).

 

Pojam ERP skovao je početkom 1990-ih Gartner, vodeća tvrtka za tehnološka istraživanja. Gartner je upotrijebio taj izraz za opisivanje nove kategorije softvera za upravljanje poslovanjem koji integrira sve ključne funkcije poduzeća u jedan, integrirani sustav. Prije pojave ERP-a, poduzeća su obično koristila niz zasebnih softverskih sustava za upravljanje različitim funkcijama, kao što su računovodstvo, upravljanje zalihama i upravljanje odnosima s kupcima. Ti sustavi često nisu bili dobro integrirani, što je dovelo do neučinkovitosti i silosa podataka. S razvojem ERP sustava, poduzeća su mogla zamijeniti svoje različite sustave jednim, integriranim rješenjem koje pokriva sve njihove ključne funkcije. To je omogućilo organizacijama da pojednostave svoje poslovanje, poboljšaju suradnju i steknu sveobuhvatniji pogled na svoje poslovanje.

 

No što je zapravo ERP softver?

Softver za planiranje resursa poduzeća (ERP) vrsta je softvera za upravljanje poslovanjem koji pomaže organizacijama da centralizirano integriraju i upravljaju svojim osnovnim poslovnim procesima. ERP softver omogućuje tvrtkama da pojednostave svoje poslovanje i steknu sveobuhvatan pogled na svoje poslovanje, omogućujući im da donose bolje informirane odluke, povećaju učinkovitost i smanje troškove.

ERP sustavi obično pokrivaju širok raspon poslovnih funkcija, uključujući financijsko upravljanje, upravljanje ljudskim resursima, upravljanje opskrbnim lancem, upravljanje zalihama, upravljanje odnosima s kupcima i još mnogo toga. Pružajući jedinstvenu i integriranu platformu za sve ove poslovne procese, ERP softver eliminira potrebu za zasebnim sustavima i ručnim procesima, što dovodi do povećane produktivnosti i točnosti.

 

Danas ERP sustave koriste organizacije svih veličina, u različitim industrijama, uključujući proizvodnju, maloprodaju, zdravstvo, obrazovanje i državnu upravu kako bi optimizirali svoje poslovne procese, povećali učinkovitost i smanjili troškove. Pružajući jedinstvenu i integriranu platformu za sve te funkcije, ERP softver omogućuje organizacijama da pojednostave svoje operacije, steknu sveobuhvatan pogled na svoje poslovanje i donose bolje informirane odluke.

 

 

Posljednje objave

Nema novih objava.

Naše osoblje

Najbolja IT rješenja

Kreiramo intuitivna digitalna rješenja za svako poduzeće jednostavno i brzo. Iza sebe imamo dugogodišnje poduzetničko iskustvo i razumijemo probleme i potrebe malih i srednjih poduzetnika. Prodajemo povoljne i jeftine poslovne aplikacije s objedinjenim svim poslovnim modulima. Programiramo aplikacije po narudžbi i vršimo edukaciju.

Zatraži ponudu

© P-PROM d.o.o. All Rights Reserved. Designed by HTML Codex